Agrár Ágazati Tudásfejlesztés a Keleti Régióban

Projekt azonosítószáma:
1844603224
Kedvezményezett neve:
Vay Ádám Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
Pályázati felhívás neve:
VP 1-1.1.1-17 Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek
Szerződött támogatás összege:
1.009.738.067 Ft
Támogatás mértéke:
100 %
Projekt tartalmának rövid bemutatása:
Magyarország Kormánya a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az egész életen át tartó tanulásban való részvétel ösztönzését, amelyhez jelentősen hozzájárul a Vidékfejlesztési Program „VP1-1.1.1-17 Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek” című felhívása. A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalták, hogy az agrár és erdészeti ágazatban élők tudásszintje, versenyképessége növekedjen, amelyet alapjaiban határoz meg a meglévő tudásszint minősége, korszerűsége, alkalmazhatósága és mélysége.
A baktalórántházi Vay Ádám Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium további hat intézménnyel karöltve hívta életre a „Keleti Képző Konzorciumot”, azzal a céllal, hogy hat megyében biztosítson színvonalas OKJ és hatósági képzéseket az agráriumból élőknek, melyek megfelelnek a jövő elvárásainak. A konzorcium az Európai Unió és Magyarország támogatásával a projekt céljára összesen 1.009.738.067 Ft támogatásban részesül. Ennek köszönhetően közel 8 ezren szerezhetnek 10 %-os költséghozzájárulással OKJ bizonyítványt, hatósági engedélyt.
Az érdeklődők több mint 17 féle képzésből válaszhatnak az Aranykalászos gazda OKJ képzésektől, a Méhész OKJ-én át a Zöldség-és gyümölcsfeldolgozó OKJ-ig. A képzési kínálatról az intézmények honlapjai nyújtanak további tájékoztatást.
Projekt tervezett befejezési dátuma:
2022. december 31.

VERSENYKÉPES TUDÁSSAL AZ AGRÁRIUMBAN

Magyarország Kormánya a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az egész életen át tartó tanulásban való részvétel ösztönzését, amelyhez jelentősen hozzájárul a Vidékfejlesztési Program „VP1-1.1.1-17 Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek” című felhívása.


A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalták, hogy az agrár és erdészeti ágazatban élők tudásszintje, versenyképessége növekedjen, amelyet alapjaiban határoz meg a meglévő tudásszint minősége, korszerűsége, alkalmazhatósága és mélysége. Ennek okán az induló képzések elsősorban a helyi agrárágazat humán hátterének fejlesztését célozzák, ami eredményesen járul hozzá az érintett régiók gazdasági növekedéséhez, a mezőgazdasági termelők, élelmiszer feldolgozók és erdőgazdálkodók fenntartható és versenyképes gazdálkodásához, valamint a vidék népesség-megtartó erejéhez.

A baktalórántházi Vay Ádám Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium további hat intézménnyel karöltve hívta életre a „Keleti Képző Konzorciumot”, azzal a céllal, hogy hat megyében biztosítson színvonalas OKJ és hatósági képzéseket az agráriumból élőknek, melyek megfelelnek a jövő elvárásainak. A projektben résztvevő intézmények:

A konzorciumunk az Európai Unió és Magyarország támogatásával a projekt céljára összesen 1.009.738.067 Ft támogatásban részesül. Ennek köszönhetően közel 8 ezren szerezhetnek 10 %-os költséghozzájárulással OKJ bizonyítványt, hatósági engedélyt. Az érdeklődők több mint 17 féle képzésből válaszhatnak az Aranykalászos gazda OKJ képzésektől, a Méhész OKJ-én át a Zöldség-és gyümölcsfeldolgozó OKJ-ig. A képzési kínáltunkról az intézmények honlapjain tájékozódhatnak, valamint azok ügyfélszolgálatain kérhetnek információkat.

Ezzel a lehetőséggel minden mezőgazdasági termelő, erdőgazdálkodó, vagy élelmiszerfeldolgozó tevékenységet végző élhet. A képzéseken őstermelő, egyéni vállalkozó, nem természetes személy ügyfél esetén a vezető tisztségviselője, vagy az általa képzésre kijelölt alkalmazottja, családi gazdálkodó ügyfél esetén a családi gazdaság vezetője vagy tagja, mint meghatalmazott útján vehetnek részt. A támogatást igénylő egy naptári évben kizárólag egy támogatott képzésre köthet szerződést a képzésen résztvevő közvetett kedvezményezettel.

Várjuk a jelentkezők megkeresést, bízva abban, hogy képzéseinkkel elősegítjük álmaik megvalósítását, szakmai fejlődésüket.